Ninaber

tijdloze ontwerpen

Ninaber is een Delftse ontwerper die al veel op zijn naam heeft staan. Hij is al lang in Delft en toch heeft hij in zijn hele leven maar drie horloges ontworpen. Het laatste horloge stamt uit 1984. Met recht tijdloze ontwerpen.

Ninaber ontwierp onze laatste gulden

Ninaber ontwierp onze laatste gulden. Wist u dat? Een ingenieus ontwerp met aan de ene kant een gestileerde Beatrix en aan de andere kant een streepjescode. Weet u nog? Die strepen op de gulden waren toen opmerkelijk. We vonden het zelfs een beetje gek.

Die streepjes staan voor een heel ingenieus systeem dat de waarde van de munt weergeeft. Wilt u dit weten, kom dan langs in onze winkel in Delft. Wij leggen het graag aan u uit.

Modern Ninaber horloge uit 1973

Een paar jaar geleden kwam een dame onze winkel binnen met de woorden: ‘Ik ben op zoek naar een modern horloge.’

‘Ik heb wel wat voor u.’

Bij het zien van het horloge zei de dame: ‘Nee deze is té modern voor mij.’

Het horloge dat wij deze dame in de winkel lieten zien, was het eerste horloge van Ninaber, een armbandhorloge. Uit 1973.

Zijn tweede ontwerp is een hanghorloge. Typisch aan dit hanghorloge is dat het op de kop hangt. Handig voor de drager om te kijken en leuk, want u raakt altijd in gesprek met dit horloge.

Polshorloge was herenhorloge

Zijn derde ontwerp is een Titanium polshorloge, dat eigenlijk is ontworpen voor heren. Tegenwoordig verkopen we dit horloge veel aan dames. Want het is stoer en plat door de gesp. Ook de verbindingsband met de kast is prachtig. En Ninaber laat de leren banden nog helemaal met de hand maken. Hij houdt zijn zaken en de tijd graag in eigen hand.

De drie Ninaber horloges zijn ingenieus. En met recht tijdloze ontwerpen. U bent harte welkom om te komen kijken in onze winkel in Delft. Of kijk op www.ninaber.nl

 • polshorloge-84c-300x300-ae55b4f1bc4eec25e8d88ba527be984b

  Ninaber Polshorloge`84

  Oorspronkelijk ontworpen als herenhorloge. Tegenwoordig verkopen wij hem net zo vaak aan dames. Een stoer design horloge die vooral door de handgemaakte lerenband bij iedereen in de smaak valt.

 • armbandhorloge-73c-300x383-5e35d0d1533762fb412698b1639706af

  Ninaber Armbandhorloge`73

  Ontworpen in 1973 en nog steeds bij de tijd. Een tijdje geleden vond een klant dit horloge nog te modern. Een groter compliment kan je als ontwerper niet krijgen. De enige aanpassing is dat het horloge nu niet alleen met 3 perspex banddelen is te verkrijgen maar ook met een roestvrijstalen banddeel.

 • halshorloge-76c-300x217-96ad95d814b840e2da6f7031aca8afe5

  Ninaber hanghorloge ‘76

  Wederom een unieke vonst van Bruno Ninaber. Voor de aanschouwer hangt het horloge op zijn kop, maar voor de eigenaar hangt hij goed. Dit is Nederlandse designklasse.