Botta

Duits doordacht

UNO24 en DUO24; ontwerpen met de juiste uitstraling

Al 55 design awards, al 25 jaar Botta. Eén van de weinige merken met Duitsland als thuisbasis. Voor ontwerp, ontwikkeling en productie. De ontwerpen zijn intuïtief. Ook afstandsbediening, camerabehuizing en barcodescanner zijn zonder loze knopjes.

De Duitse ontwerper Klaus Botta heeft al een aantal klassieke horloges op zijn naam staan. Daarvan is de UNO zijn bekendste horloge, maar ook de Nova, Tres, Mondo en Duo hebben de juiste uitstraling. Zijn ontwerpen zijn goed doordacht. En dat maakt ze een genot om naar te kijken en te dragen.

In Botta’s details lees je de kwaliteit

Botta ontwerpt meer dan alleen horloges, maar hij is wel heel goed in horloges. In de details van de horloges lees je zijn kwaliteit. Zoals de UNO24; dit horloge heeft een horizon in de wijzerplaat. En de wijzer gaat een keer in de 24 uur rond. Als je goed kijkt, zie je dat de wijzer doet wat de zon doet, hij beschrijft dezelfde baan als de zon aan de hemel.

Met dagelijkse blik op uw horloge is schoonheid een vereiste. Botta begrijpt dat. En denkt na over de lengte van het streepje op de wijzerplaat, de indeling en de juiste verhoudingen. Het comfort en de draagbaarheid van een Botta horloge zijn altijd goed. Omdat Klaus Botta weet waar het om draait.

Met DUO24 in meerdere tijdzones

Met nieuw ontwerp DUO24 leeft u in meerdere tijdzones. En u bent op tijd in beide zones met een extra wijzer voor een andere zone. Met dit speciale model loopt u gelijk met uw geliefde. Of met uw beste vrienden aan de andere kant van de wereld.

Het doordachte Botta horloge staat als een huis. Alles in ordnung. En meer dan dat. Met een ontwerp van Botta blijft u in beeld. Als u valt voor subtiel en tijdloos. U kunt Botta komen bewonderen in onze winkel in Delft. Of kijk voor de gehele collectie op: www.botta-design.de

 • botta-1-300x225-04eb5f43c0a46680111b2f5ab4884725

  Botta UNO 24

  Deze Botta UNO 24 heeft 1 wijzer die 1x in de 24 uur ronddraait. Met de 12 uur `s middags bovenin de wijzerplaat, bootst de wijzer de baan van de zon aan de hemel na. Elk streepje op de wijzerplaat staat voor 10 minuten. Mensen die dit horloge dragen vinden tijd van ondergeschikt belang en vinden het prima als ze kunnen zeggen: “Het is ongeveer tien over half vier”

 • botta-2-300x300-da7d0fc8acfaa771c92f733ce298e66b

  Botta Helios

  De Botta Helios is een echte design klassieker. De verhoudingen kloppen perfect en dit horloge heeft al vaak om de pols van de nieuw eigenaar onze winkel verlaten. “Ik hou hem gelijk om” horen wij regelmatig als iemand dit horloge om zijn pols past.

 • botta-3-300x300-b2f425f66ee5fbfe640556662b2d6ae1

  Botta Uno

  De Botta Uno is de “Godfather” onder de 1-wijzer horloges. Jazeker, ook de MeisterSinger is hier van afgeleid. Klaus Botta ontwierp het horloge al in 1985. Elk streepje op de wijzerplaat staat voor 5 minuten. Ook als de wijzer tussen de streepjes staat kan je op 2 a 3 minuten nauwkeurig aflezen hoe laat het is. Voor relaxte mensen is dit genoeg.