Alfex

exclusief Zwitsers

In 1948 werd de basis gelegd voor de firma Alfex. Ferdinand Gindraux richtte de firma Ferex SA op in Lugano. Niet lang daarna exporteerde Ferex SA de eerste horloges over de hele wereld. De belangrijkste markt was de Verenigde Staten. Na enkele jaren is daar het eerste filiaal geopend.

In 1974 richtten drie personen Alfex op. Dit waren de oorspronkelijke eigenaar, Ferdinand Gindraux, en zijn vaste medewerkster Alfa Grosa. Ook Paul Perlmutter, al lange tijd vertegenwoordiger in de VS, werd vennoot. Dankzij de uitstekende relaties met de vroegere klanten kon Alfex snel succes boeken.

Prijswinnend Zwitsers design

Zwitsers designmerk Alfex heeft al vele prijzen gewonnen. Met dit design werd Alfex toonaangevend voor de horlogemode. Ongeveer 80 % van de collectie bestaat uit dameshorloges. Voor een apart model met strakke vormgeving slaagt u bij Alfex zeker.

In 1994 startte een samenwerking met internationale designers. Ontwerper Georg Plum droeg met de Moments-collectie bij aan de ontwikkeling van Alfex. Met de Moments collectie brak Alfex internationaal door. Ook waren er onderscheidingen zoals voor de Flatline serie met de in 2006 gewonnen Red Dot Award.

Prachtige precisie-uurwerken Ronda en ETA

Horloges van Alfex hebben prachtige Zwitserse precisie-uurwerken van Ronda en ETA. Ronda garandeert een levensduur van de batterijen van maximaal zeven jaar.

Elk horloge heeft een automatische chronograaf. Deze mechanische chronografen bevatten het beroemde uurwerk Valjoux 7750, met de beste spiraalkwaliteit. De uurwerken worden met de hand veredeld en voorzien van blauwe schroefjes.

uitstekende materialen voor gewaagde ontwerpen

Alfex gebruikt de beste materialen voor haar horloges: hoogwaardig, anti-allergisch of verguld edelstaal. Ook de meest ingewikkelde horloges zijn gegarandeerd waterdicht tot 30 meter diepte. De nieuwste generatie van de sportlijn Aquatec is zelfs waterdicht tot 100 m diepte.

Het zijn spannende en gewaagde ontwerpen die van de eigenaar lef vragen om ze te dragen. Als u het aandurft, heeft u een exclusief ontwerp waar weinig andere mensen mee lopen. Ondanks de exclusiviteit zijn het zeer goed draagbare sieraden met een prima pasvorm.
Kom kijken in onze winkel in Delft. Of kijk voor de gehele Alfex collectie op: www.alfex.com

 • alfex-1-300x581-dbb96988a3836d19576c3c3c1b39d2c3

  Alfex Design

  Een prachtig en luchtig design. De band is perfect afgewerkt en draagt heel comfortabel.

 • alfex-2-300x482-d865a63ac01e0abe13dc04a7b487aafa

  Alfex Ovaal

  Deze Alfex bicolor is zowel bij gouden als bij zilveren prima te dragen.

 • alfex-3-300x524-0f50c602dcf97f1d2b7bdcf2fcfbd68b

  Alfex Classic

  Deze Alfex Classic zit al vele jaren in de collectie en heeft zichzelf al helemaal bewezen. Ook verkrijgbaar is staal en met leren band.